Lichtbronnen & batterijen
 

Jak.Boor en Zoon is een echte specialist op het gebied van lichtbronnen,met ruim 850 soorten uit voorraad leverbare “lampen” en 65 soorten batterijen en knoopcellen. En wat onverhoopt niet voorradig is, kan (bijna) altijd worden besteld.  

Een kleine greep uit het assortiment:

Gloeilampen

 

 

 

Fluorescentie (TL)- lampen

Nog steeds leverbaar  

-in alle mogelijke vormen: standaardlampen, globelampen, kogellampen, kaarslampen, tipkaarslampen, enz.

-in alle mogelijke uitvoeringen: flame, helder, mat, rood, blauw, geel, oranje, groen, softone-wit, enz.

TL-lampen zijn er in diverse uitvoeringen: TL-D, TL-5, TL-mini, T4 en FM-lampen. Deze lichtbronnen zijn ook leverbaar in andere kleuren dan het bekende koud-witte licht. Standaard zijn de kleuren wit 4000K, warm-wit 3000K en gloeilamplicht 2700K leverbaar, maar in sommige uitvoeringen ook geel, blauw en rood, en zelfs black-light. Van 15 tot 150 cm.lang, in diverse wattages en lichtkleuren. Van 4 tot 58 Watt.

Compact-fluorescentie(PL)- lampen

Ook deze lichtbron is er in diverse uitvoeringen: PL-S, PL-C, PL-L, PL-T en PL-Q., zowel met 2-pins als met 4-pins voet. Deze lichtbronnen zijn leverbaar met de standaard kleurtemperatuur 4000K, 3000K en 2700K.. Van 5 tot 42 Watt.

Halogeenlampen

Voor algemene verlichting, voor werkverlichting en beveiligingsverlichting, maar ook voor accentverlichting. Leverbaar in 12 Volt, maar ook in 230 Volt uitvoering, van 5 tot 1500 Watt.

LED- lampen

De nieuwste lamp aan het lichtfront. De lichtkleur wordt steeds beter, de prijs steeds lager, dus de toepassingen steeds talrijker.

Laagvoltlampen

Deze lampen worden als kleine “wedge base” lampjes vaak toegepast in tuinverlichting, en als standaardlampen in fietsenbergingen onder flatgebouwen. En uiteraard nog tientallen andere mogelijkheden, zoals fietslampen en zaklantarenlampen.

Gas-ontladingslampen en metaaldamplampen

Deze lampen worden toegepast in speciale, relatief kleine armaturen die worden gemonteerd op plaatsen waar veel licht gewenst is. Veel voorkomende uitvoeringen zijn SOX-lampen, CDM-T-lampen en CDM-TD-lampen.

Decoratieve lampen

Van oudsher bekend is de kooldraadlamp. Ook de deco-spiraal (in staaflamp en globelamp) en de Rustika-lampen zijn al jaren bijzonder fraaie lichtbronnen. Als alternatief is er nu de LED kogel- en kaarslamp met grote en kleine fitting in de 1 Watt uitvoering. Deze lamp is bijzonder geschikt voor decoratieve armaturen, zowel binnen als buiten.

Lampen voor speciale toepassingen

- Bajonetlampen met B15 en met B22 fitting. Van 15
  tot en met 100 Watt. 
- Daglichtlampen: brengen het “buiten”-licht
  naar binnen.
- Philinea-lampen, 35, 60 en 120 Watt, met één of twee
  lampvoeten. Sinds kort zijn deze lampen ook
  leverbaar in energiezuinige LED-uitvoeringen, zowel dimbaar als niet dimbaar.

Lampen met ingebouwde lichtsensor

Deze lichtbronnen worden vaak toegepast in buitenverlichting. Als het ’s avonds donker wordt gaat de lamp branden, en als het ’s morgens weer licht wordt gaat de lamp uit. Zo zorgt u voor automatisch geregelde buitenverlichting, zonder de aanleg van schemering-schakelaars.              Nieuw is de decoratieve LED-uitvoering van deze lichtbron.

Knoopcellen en batterijen

Dertig veel gebruikte knoopcellen zijn voorradig, maar ook heel veel verschillende batterijen:
- GP alkaline batterijen voor bijna alle
  toepassingen;
- Duracell-Ultra batterijen voor apparaten die nóg
  meer vermogen nodig hebben;
- Speciale batterijen voor foto-apparatuur;
- Batterijen voor de afstandbediening van auto’s;
- Speciale Lithium batterijen voor rookmelders
  (10 jaar levensduur);
- Oplaadbare batterijen in diverse uitvoeringen,
  met of zonder oplader.